Η εισαγωγή στον προγραμματισμό του παγκόσμιου ιστού (Web Development) αποτελεί μια σημαντική επιχείρηση για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τις βασικές λειτουργίες και τους τρόπους δημιουργίας ιστοσελίδων ή ακόμη και εφαρμογών Web. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με βασικές έννοιες όπως HTML, CSS και JavaScript, οι οποίες αποτελούν τα θεμέλια του Web Development.

Στην αρχή, παρουσιάζεται μια επισκόπηση των βασικών λειτουργιών του Web Development, ενώ στη συνέχεια γίνεται εισαγωγή στο προγραμματιστικό περιβάλλον με περιγραφή, εγκατάσταση και χρήση του. Οι συμμετέχοντες κατανοούν τις βασικές αρχές της HTML για τη δομή ιστοσελίδων και την CSS για το στιλιζάρισμά τους. Επίσης, εμβαθύνουν λίγο στην JavaScript για τη δυναμική προγραμματιστική τους.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν την αντίληψη των βασικών αρχών του προγραμματισμού παγκόσμιου ιστού, τη χρήση και εξοικείωση με το προγραμματιστικό περιβάλλον, καθώς και την ικανότητα να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν ιστοσελίδες ή εφαρμογές Web. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες αναμένεται να κατανοούν τις βασικές αρχές του Web Development και να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν λειτουργικές ιστοσελίδες και εφαρμογές Web.

Για την παρακολούθηση των συνεδριών, παρέχονται βιντεοσκοπημένο υλικό και διαφάνειες, ενώ η αξιολόγηση γίνεται μέσω ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και ατομικής ή ομαδικής εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των μαθημάτων από τους συμμετέχοντες.